خوراکی‌های رایج با پتانسیل خطر در مصرف نادرست

تغذیه سالم سنگ بنای سلامتی است، اما برخی مواد غذایی که روزانه مصرف می‌کنیم، در صورت عدم رعایت نکات کلیدی، می‌توانند سلامتی ما را به خطر اندازند. کارشناسان تغذیه نسبت به مصرف نادرست برخی خوراکی‌های رایج هشدار داده‌اند:

* **توت‌فرنگی:** این میوه محبوب، طبق تحقیقات، بیشترین میزان آلودگی به آفت‌کش‌ها را در میان میوه‌ها دارد؛ به طوری که برخی نمونه‌ها تا ۲۲ نوع آفت‌کش مختلف را در خود جای داده‌اند.
* **سیب‌زمینی:** محصولات غیر ارگانیک سیب‌زمینی ممکن است حاوی مقادیر قابل توجهی سموم باشند. همچنین، نوع سبز شده سیب‌زمینی حاوی ماده سمی سولانین است که حتی با پختن نیز از بین نمی‌رود و مصرف آن می‌تواند خطرناک باشد.
* **کرفس:** برخلاف تصور عمومی که کرفس را صرفاً یک سبزی آبدار می‌دانند، درصد بالایی از ترکیبات آن می‌تواند حاوی آفت‌کش‌ها باشد.
* **گیلاس:** دانه گیلاس حاوی ترکیبی است که در بدن به سیانور تبدیل می‌شود و مصرف آن به طور جدی خطرناک است.
* **جوز هندی:** این ادویه پرکاربرد، حاوی ماده‌ای به نام میریستیسین است که در صورت مصرف در دوزهای بالا، می‌تواند منجر به بروز توهم و حتی تشنج شود.

منبع: snntv