دیابتیها شیرینی بخورند یا نه؟ پاسخ وزارت بهداشت به یک باور غلط رایج
برخلاف تصور عمومی، افراد مبتلا به دیابت لزوماً نباید مصرف شکر و مواد قندی را به طور کامل کنار بگذارند. دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اعلام کرد که بر اساس مطالعات علمی، بیماران دیابتی میتوانند در چارچوب یک برنامه غذایی متعادل و با رعایت توصیههای متخصص تغذیه، مقدار مشخصی از قند، شکر، شکلات و سایر مواد حاوی کربوهیدرات ساده را در رژیم غذایی خود بگنجانند. کلیدواژه اصلی در کنترل دیابت، «اعتدال» است و هدف، حفظ سطح قند خون در محدوده طبیعی است، نه حذف کامل مواد قندی. نوسانات خطرناک قند خون زمانی رخ میدهد که تعادل بین رژیم غذایی، فعالیت بدنی و مصرف داروها برقرار نباشد. مسئله مهم در مدیریت دیابت، توجه به میزان کل کربوهیدرات مصرفی است، نه صرفاً پرهیز از شکر. با این حال، به دلیل بالا بودن چربی و پایین بودن مواد مغذی در بسیاری از خوراکیهای شیرین، مصرف زیاد آنها توصیه نمیشود.
منبع: khabaronline_ir